Ir al contenido principal

Basque Country Novuss

2024-03-31

Aurreko astezkenean, martxoaren  27an, Beach Tennis eta Kirol Gutxituen eta Euskal Elkarteak, Novuss sailak, Euskal Herriko I. Novuss Txapelketa antolatu zuen; binakako modalitatea. Bilboko Elorrieta auzoan geratu ginen, berriz ere. Oraingoan Elorrietako saskibaloi zelaian jokatu genuen. 4 bikote egin genituen eta gero bi txanda jokatu genituen: lehenengoan final erdiak, eta bigarrenean 3º eta 4º posturako partida eta finala. Andoni eta Jon Ander izan ziren txapeldunak bi partidak irabazi ondoren. Denek ondo pasatu zuten, abenduko txapelketan bezala eta nahiko gustatu zitzaien Novuss-a jokalari berriei. Udan gauzak ondo badoaz beste txapelketa bat egingo dugu, Derioko txapelketa. Hona hemen emaitzak; azken sailkapena eta argazki batzuk.

Sailkapena
1-Andoni Mariezkurrena (Euskal Herria) / Jon Ander Gil (Euskal Herria)
2-Alain Ibañez de Opakua (Euskal Herria) / Jan Dabi Romero (Euskal Herria)
3-Joseba Zubiaurre (Euskal Herria) / Egoitz Campo (Euskal Herria)
4-Daniel Barrientos (Euskal Herria) / Asier Bilbao (Euskal Herria)

Argazki batzuk

2023-12-23

Duela bi aste, hilaren 7an,  Beach Tennis eta Kirol Gutxituen eta Euskal Elkarteak, Novuss sailak, Euskal Herriko I. Novuss Txapelketa antolatu zuen; banan-banakoa. Bilboko Elorrieta auzoan geratu ginen. Euria egiten zuenez babestuta dagoen gune batean elkartu ginen eta mahaiak jarri ondoren txapelketarekin hasi ginen. Hiru txanda jokatu genituen: final-laurdenak, final erdiak, 3º eta 4º posturako partida eta finala. Alain izan zen txapelduna eta erakutsi zuen arerio oso gogorra izango dela ondorengo txapelketetan. Denek ondo pasatu zuten eta asko gustatu zitzaien Novuss-a. Apirilean gauzak ondo badoaz beste txapelketa bat egingo dugu. Hona hemen emaitzak; azken sailkapena eta argazki batzuk

Sailkapena
1-Alain Ibañez de Opakua (Euskal Herria)

2023-01-03

In this page we will inform about all the novuss tournaments that we organize here in Bilbao and surroundings (Basque Country). Remember that the Basque Association of Beach Tennis and Minority Sports is a provisional member of FINSO, Federation International of Novuss-Sport Organizations, since November 2021.

This year during 2023 we will pay the required fee and before April we will buy two Novuss tables with the necessary material to be able to organize the I. Basque Country Novuss Championship in June 2023 in Bilbao, of course, if all goes well. We also hope that the results of the first Basque Country Championship of Novuss can be posted on the official page of FINSO in the results or news section and we could participate in the World Ranking. Finally, we hope to be able to participate in a European or World Championship organized by FINSO and represent the Basque Country. We will also try to promote the game in Basque schools. In the coming weeks we will add more information to this section.

---------

Gure elkarteko blog-aren atal honetan Euskal Herrian antolatuko ditugun Novuss jokoaren gaineko berriak igoko ditugu: Mahai berrien erosketa, txapelketetako emaitzak, sailkapenak eta argazkiak, albisteak, arauak... etab. Gogoratu Beach Tennis eta Kirol Gutxien Euskal Elkartea FINSO-ki kidea da, hots, Federation International of Novuss-Sport Organizantions-ekoa 2021ko azarotik.

2023an zehar ordainduko dugu FINSO-kk eskatu zigun dirua federakundeko kideak bihurtzeko eta apirila baino lehen Novuss-eko bi mahai erosiko ditugu ekainean Euskal Herriko I. Novuss Txapelketa antolatu ahal izateko, dena ondo badoa, noski. Espero dugu txapelketa horretako emaitzak FINSO-ko web orrialdean jartzea, "emaitzen" edo "berrien" atalean eta posiblea bada espero dugu emaitz horiek erabili ahal izatea Munduko rankinerako. Bestalde, espero dugu FINSO-k antolatzen duen Europako edo Munduko Txapelketara joan ahal izatea Euskal Herria ordezkatzera. Horrez gain, saiatuko gara novuss Euskal Herriko eskolatan bultzatzea. Hurrengo asteetan informazio gehiago gehituko dugu hemen.